Fight club

Namnlöst-1

Boken Fight club handlar i stora drag om en medelålders man med sömnproblem. Han försöker och försöker sova med det går bara inte. Till slut så inser han att det enda som får honom att sova är att gråta ut med cancersjuka människor. Han går till olika stödmöten med falskt namn bara för att få gråta.

9780099765219_large

Nu kanske du som läser det här boktipset tycker att det är en dålig inledning och att detta inte kan vara en början på en bok som är bra och spännande. Men då har du fel för det är precis vad det är.

Efter att berättaren varit på ett flertal möten så upptäcker han att han inte är ensam om att gå på mötena i falskt namn. På dessa möten träffar han En kvinna vid namn Marla Singer. Dom lär känna varandra närmare och deras relation utvecklas. Men hur den relationen utvecklas får ni läsa om själva.

Efter ett tag går Berättaren till en bar där han träffar en man. Berättaren och mannen börjar slåss helt oprovocerat. När de är klara börjar de prata och bildar en klubb, fight club. Till en början är det bara en klubb de slåss i. Men senare utvecklar fight club en kriminell organisation. Ska berättaren välja det kriminella eller gå där ifrån?

Till en början så gillade jag inte boken alls, men efter ett tag så blev den jättespännande och jag fastnade. Den var hur intressant som helst med många oväntade vändningar, vilket gör boken otroligt intressant. Jag gillar hur Marlas och berättarens relation utvecklas. Det går inte beskriva boken så bra kortfattat utan att avslöja för mycket.
Jag ger boken 9 av 10.

Boktips av Simon

Lämna en kommentar