Syskonkärlek

Namnlöst-1

Den skönlitterära boken Syskonkärlek handlar om Amanda Bergström. Året är 1984 och Amanda är sjutton år. Amandas bror Ludvig är 18 år och målare. De har alltid haft ett mycket speciellt band till varandra. De är inte bara syskon utan också bästa vänner, som alltid gör allting tillsammans. Men allting förändras när Amanda börjar förstå att hon känner mer för Ludvig än vad hon egentligen får och borde. Hon går runt i hemlighet och är kär i sin egen bror. Men till slut kan hon inte hålla det inom sig mer, hennes dragning till Ludvig är för stark, hon måste få vara med honom. De påbörjar en komplicerad relation, fylld av passion, svek och förbjuden kärlek. De vet båda att det de gör är fel, och att de inte får fortsätta. Men de kan inte sluta.

syskonkarlek

Syskonkärlek är en av de bästa böcker jag har läst. Den håller spänningen, och får en att tänka till. Att kärlek kan vara så stark men ändå förbjuden. Ska det anses äckligt att älska sitt syskon? Vem man blir kär och attraheras av kan man inte hjälpa. Den ger en blid av äkta kärlek. De måste kämpa bort den men de kan inte.

Boken ger dig också en bild av en tonåringstjejs liv. Läsaren få ta del av de misstag hon gör och olika relationer och tankar hon har. Boken visar också att när livet känns som de nått botten, lever man ändå vidare.

Jag tycker att Syskonkärlek är en bok som passar alla åldrar. Ungdomar kan relatera till sin vardag, medan äldre kan relatera till sin ungdom.

Boktips av Anonym

Lämna en kommentar