Konstiga djur

Bonnier Carlsen

De senaste dagarna har jag på väg till jobbet lyssnat på några böcker skrivna av Lotta Olsson som handlar om vännerna Hasselmusen och Jättemyrsloken som är väldigt fint upplästa av Jan Modin. Böckerna ingår i serien Myrsloksbok och jag blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på dem.
I den första boken ”Konstiga djur” funderar jättemyrsloken över varför många tycker att han ser så konstig ut. Det beror ju på vad man jämför med tänker han. Jämför man med ett lejon, ja då är han nog lite konstig. Ett lejon vet ju alla hur det ser ut, liksom ingen som undrar vad det är för djur. Men jämför man med en annan jättemyrslok blir det ju inte så konstigt.

När han frågar sin vän hasselmusen svarar även denne efter en stunds tittande att jo, jättemyrsloken är allt konstig.
Då blir jättemyrsloken lite ledsen ända tills att hasselmusen säger att det är något bra. Hur kul är det att vara en vanlig hasselmus till exempel. Inte så kul tycker hon. Då blir jättemyrsloken lite gladare och tänker att han kanske till och med är det konstigaste djuret som finns.
Och för att se om det stämmer utlyser han en tävling där alla djur är välkomna att anmäla sig och berätta varför just de är konstigast.

Och det visar sig att även de allra vanligaste djuren som kor, myror och dagsländor också kan vara jättekonstiga. Hur bestämmer man då vem som är konstigast?

Vem som vinner får ni veta om ni läser boken.
Och väljer man att läsa den i textform istället för att lyssna får man ta del av Maria Nilsson Thores färgglada och mysiga bilder. Och här är de två andra böckerna som ingår i kapitelboksserien Myrsloksbok.

Lämna en kommentar