Avhopparen

Handling

Boken handlar om en kille som heter Simon. Simon är en kille som är runt 16-17 år. Han håller på att säljer droger för det mesta och jobbar åt en kille som heter Tobias. Staden han bor i heter Pulverland. I denna stad är det två gäng som konkurrerar mot varandra och dessa är Black Hands och Tobias gäng. Simon har det rätt så bra och tjänar rätt så bra pengar när han jobbar för Tobias.

En dag när Simon sitter inne på ett café dyker en kille upp som uppger sig att vara narkotikapolis. Hans namn är Johnny. Han börjar att prata med Simon och vill att Simon ska börja samarbeta med honom. Simon funderar på saken och börjar sedan få svårare och svårare med att välja sida. Simon har även en flickvän som heter Elsa. Elsa är en person som Simon har fixat lite droger till under en tid. Hon tycker om Simon väldigt mycket men det brukar oftast sluta dåligt eftersom Simon är så upptagen med att sköta sina jobb som har åt Tobias. Simon får snart även reda på att Johnny inte är den han uppger sig att vara.

Miljöbeskrivning

Denna bok utspelar sig i en förort till Stockholm som heter ’’Pulverland’’. Denna bok beskriver väldigt många platser, bland annat Night Light, klubben som Tobias äger, en skog där Simon brukar sova ibland, caféet som han brukar sitta på och skolan. Nattklubben ser nästan ut som en vanlig nattklubb; den har en bar där de serverar drinkar och sedan ett rum som Tobias sitter i. I slutet kommer det in ett annat gäng på Tobias nattklubb och de börjar skjuta mot varandra. Många av Simons vänner ligger döda på golvet, men Tobias springer upp på ett rum och gömmer sig i hörnet av rummet medan det andra gänget går runt och letar efter honom. Simon går upp och får ögonkontakt med Tobias som sitter gömd. Mitt i allt kommer det in två finklädda killar som skjuter ner nästan alla. Dom sköt inte Simon eftersom han jobbade för Johnny. Det fanns en bakväg på nattklubben, som låg så att man kom ut på baksidan av klubben. Den tog Tobias strax efter att dom gick.

Mina åsikter

Jag tycker att denna bok var mycket bra. Handlingen var väldigt bra då jag tycker om denna genre, med lite action och drama i samma bok. Jag har faktiskt inget negativt att tilläga när det gäller denna bok, den var bra rakt igenom och slutet var också bra. Detta är en bok som jag starkt rekommenderar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: