Carrie

Carrie är en skräckroman av Stephen King som kom ut 1974 men först publicerades på svenska 1980.

Carrie handlar om Carrie White som är en ung tjej. Carrie bor med sin mor, Margret White, som är djupt religiös och psykiskt instabil, och har uppfostrat Carrie själv sedan hennes far dog. Mycket märkliga saker har inträffat under Carries uppväxt när hon blir arg eller upprörd, med flygande stenar som har varit över deras hus, dörrar som låser sig och speglar som spricker. Vad hon inte vet är att hon har övernaturliga krafter.

Lite längre in i boken blir Carrie bjuden på balen av skolan snyggaste kille. Men hennes mor förbjuder henne att gå, för killar vill bara hamna i säng med en. Men även fast Carrie blivit förbjuden att gå lyckas hon ta sig dit ändå. Hon har på sig en vacker klänning på sig som hon har sytt själv. Hon är så glad på balen, hon mår bra igen. Men det här är en skräckroman, slutar det verkligen lyckligt?

Boken är lite svårbegriplig då det hoppar mycket fram och tillbaka. Men den är mycket bra och intensiv. Som många skräckfantaster vet är boken Carrie också gjord till film och första filmatiseringen kom ut 1976 och den nyare kom ut 2013. Jag tycker att både boken och filmerna är riktigt bra på sina sätt.

Jag skulle starkt rekommendera boken, då den inte är alltför läskig så man kan läsa den när man är ensam. Jag som älskar Stephen King har nog denna som en av mina favoriter och skulle ge boken 5 av 5 stjärnor.

Anonym

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: