En spännande spökhistoria i skolmiljö

Salen av Nina och Willem Källmodin för dig som är ungefär 9-12 år.

Bonnier Carlsen

Lo, Johanna och Harry går på en 150 år gammal skola där biblioteket håller på att renoveras. De brukar träffas i ett bokrum där, men nu när det inte är klart börjar de upptäcka det som är runtomkring. Bakom en bokhylla i biblioteket hittar de en dörr som leder in till en övergiven skolsal, sal nr 3. De blir så klart nyfikna och gömmer sig i skolan på kvällen för att utforska det hemliga rummet. Det är då det börjar bli mystiskt och ganska snart också läskigt. Det verkar vara någon i salen som försöker få kontakt med dem. 

Författarna Nina och hennes 12-årige son deltog i förlaget Bonnier Carlsens stora manustävling och kom på andra plats med Salen. De berättar att det började med att de upptäckte ett hål i en vägg på Willems skola. Det visade sig finnas ett dolt utrymme bakom och när de började fantisera tillsammans om vad som skulle kunna finnas där hade de så många idéer att det till slut kändes som att det skulle räcka till en bok.  

Ur juryns motivering: ”Med absolut gehör för vad som gör en klassisk spökhistoria hårresande och gastkramande håller Nina Källmodin och sonen Willem läsaren i ett järngrepp.”  

Under 2021 är det tänkt att två uppföljare ska komma ut. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: