Sommaren lite i backspegeln

Ja, nu så var den väl slut då, sommaren. Undrar just vad alla har läst under lov och ledighet, säkert många bra berättelser. Augusti månad ut kan du lämna in talongen för Sommarboken, där du berättar vad just du har läst i sommar. Om du gör det får du en bokpresent så småningom. Under tiden  kan du få du ta del av mina två favoriter:

9173480282Lyssningsfavoriten i sommar var Agnes Cecilia – en sällsam historia av Maria Gripe, inläst av Pernilla August. Den här romanen från 1981 måste räknas till de klassiska ungdomsböckerna. Många författare som idag skriver om parallella världar och annat fantastiskt har inspirerats av Maria Gripe. Föräldralösa Nora bor hos några släktingar i en våning där det förflutna börjar göra sig påmint. Det finns någon som vill berätta något, någon som levde för länge sen…

Pernilla Augusts inläsning är såå njutbar, hennes röst lyfter denna magiska berättelse ännu lite högre. Rekommenderas varmt!

 

9163879433Min favvebok i pappersform blev Stjärnstenen av Jo Salmson. De av er som läst hennes böcker om tiggarpojken Tam kommer att känna igen sig. I hennes nya serie fortsätter hon berättelsen om drakarna och drakriddarna från Demar. Ny huvudperson är Nea från Hammar. Nea är är dotter till stjärntolkaren Belon och drakriddaren Edja. Efter att Belon dödats i strid med Häxmästaren finns bara en stjärntolkare kvar i Hammar, Fenel. Neas stora dröm är bli hans lärling. Men vågar Fenel erkänna att Nea har ärvt gåvan att i Stjärnstenen se och tolka budskap om annalkande faror? Legenden säger att kraften som finns i stenen kan förtära och förbränna allt om den släpps lös. Det finns de som vill ha makten över den kraften. Nea måste hinna stoppa dem.

Läs den första spännande delen av tre i serien Drakarnas öde. Du kommer garanterat att vilja fortsätta med del två.

/Annika

Lämna en kommentar