Dolda tecken

Det blir inget Åre för Fabian på sportlovet, istället kommer han tillbringa en vecka på Herrbyholm. Dit har Fabians pappa ärvt ett hus, villa Fridhem, av en avsläng släkting. Fabian vill inte följa med sina föräldrar, men han är tvungen att göra det. Julia, den nyinflyttade tjejen i Fabians klass, ska också följa med dem.

För Fabian känns det inte så roligt att tillbringa sportlovet på Villa Fridhem tillsammans med Julia, som han knappt har växlat några ord med. Redan första dagen börjar det hända mystiska saker i huset. Någon knakar på fönstret i rummet där Fabian och Julia sover i. En gammal radio börjar helt plötsligt fungerar igen och någon med gammaldags röst börja sända nyheter om vinterkriget i Finland. Först tycker Julia att det är Fabian som inbillar allt, då han är mörkrädd.  Men snart kommer hon också märka att det är någonting som inte stämmer med Villa Fridhem.

Det är Tove, tjejen som bor i grannhuset, som ska berätta för Fabian och Julia en historia om Villa Fridhem. Det gör att Fabian och Julia börjar leta efter sanningen med huset, som någon verkar spökar i.

Boken Dolda tecken är skriven av författaren Emma Askling och är utgiven av IDUS förlag. Det passar till ungdomar som går i mellanstadiet och gillar spökhistorier. 

/Syrjeva

Lämna en kommentar