Snökattprinsen

I den här fantasy-inspirerade serieboken får vi stifta bekantskap med snökatterna. De påminner om de kattdjur som finns i vår värld, men inte helt. De är till att börja med mycket större, de har horn och blå päls. Men de största skillnaderna är nog att de kan tala och att de är kungligheter i sin värld.

Snökattprinsen av Dina Norlund (copyright). Förlag: Egmont comics. Omslag: Dina Norlund och Stein K. Hjelmerud

För länge sedan slogs snökatternas ledare, eldkungen, mot sandrävarna i söder. De besegrade honom och stal hans magiska krona. Ända sedan dess har snökatternas rike blivit allt mer ödsligt och livlöst. Många snökattprinsar har gett sig av för att hitta kronan och återställa deras rike, men de har förbannats med tre svarta ränder i pälsen och förvisats i vanära. När den nuvarande snökattkungen dör bestämmer sig de sex äldsta av hans söner för att skicka ut sin yngre bror Sju att leta efter kronan. De är oroliga över hur populär han är bland folket och vill inte att han ska väljas till ny kung. Men Sju vet inte om anledningen till hans nya uppdrag. Allt han vet är att det är hans uppgift att hitta eldkungens försvunna krona. På vägen stöter han på både nya vänner och faror. Men allt är inte som det verkar, och Sju måste lära sig det den hårda vägen.

Följ med Sju till en magisk och spännande värld fylld av fascinerande varelser och traditioner. Dina Norlund har inte bara skapat en spännande historia full av intressanta karaktärer. Hon har också fylld varenda sida med otroligt fina bilder som gör att man hela tiden måste stanna upp för att beundra dem. I slutet av boken finns också en hel del extramaterial med skisser och information om världen och dess invånare. För den som älskar serier, fantasy, katter och magi är den här boken ett måste.

Trevlig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: