Nevermoor-serien

Nevermoor – Morrigan Crows magiska förbannelse, av Jessica Townsend. Förlag: Bokförlaget Semic. Omslag: Mats Minnhagen.

Serien handlar om Morrigan Crow, som vi får möta i den första boken Nevermoor – Morrigan Crows magiska förbannelse. Som man kan förstå av titeln har Morrigan en förbannelse. Hon är otursförföljd och dömd att dö på natten till sin elfte födelsedag. Hon har vant sig vid tanken och är beredd på det, men plötsligt förändras allt. Från ingenstans dyker en rödhårig man upp som presenterar sig som Jupiter North och lovar att han ska rädda henne. Han tar med sig Morrigan till Nevermoor, en magisk stad som Morrigan aldrig ens hört talas om. Väl i Nevermoor är Morrigan utom räckhåll för förbannelsen, men än är hon inte säker. Om hon blir upptäckt kommer hon att skickas tillbaka för att möta sin död. För att förhindra det har Jupiter valt ut Morrigan som kandidat till Wundersamfundet och dess magiska skola. Det består av de allra mest talangfulla och magiska av Nevermoors invånare. Men för att bli antagen måste man gå igenom svåra prövningar och tävla mot andra kanditater. Hur ska Morrigan kunna mäta sig med dem, som har växt upp i Nevermoor. Hon har ju inte ens någon talang, utan en förbannelse. Men om Jupiter tror på henne så måste hon ju åtminstone försöka.

Wundersmeden – Morrigan Crow och den hemliga kraften av Jessica Townsend. Förlag: Bokförlaget Semic. Omslag: Mats Minnhagen.

Vi får fortsätta följa Morrigan i Wundersmeden – Morrigan Crow och den hemliga kraften. Hon har trots alla odds lyckats vinna prövningen för att kunna gå med i Wundersamfundet och dessutom upptäckt sin talang, men än är inte faran över. Hennes talang är farlig och påminner om den talang som Nevermoors farligaste fiende har, den ondskefulle Wundersmeden. De kan båda kontrollera wunder, vilket är en sorts magisk energi som finns överallt. Morrigan måste försöka att hålla sin talang hemlig för så många som möjligt, samtidigt som hon måste lära sig att kontrollera den. Morrigan trodde att hon skulle få lättare att få vänner och passa in utan sin förbannelse hängande över sig. Men även i Nevermoor och Wundersamfundet blir hon utfryst och så fort något går fel är det hon som får skulden. Så när andra elever på Wundersamfundets skola försvinner är det såklart Morrigan som blir syndabock. För att bevisa sin oskuld måste Morrigan ta reda på vad det egentligen är som ligger bakom försvinnandena. Men det kommer att bli farligt och hon kommer att behöva all hjälp hon kan få från de få vänner som hon ändå lyckats skaffa sig i Nevermoor.

Hollowpox – Morrigan Crow och wunderdjurens mörka gåta av Jessica Townsend. Förlag: Bokförlaget Semic. Omslag: Mats Minnhagen.

I den tredje boken, Hollowpox – Morrigan Crow och wunderdjurens mörka gåta, måste Morrigan återigen rentvå sitt namn från falska anklagelser. Denna gång är det en sjukdom som angriper de talande djur som bor i Nevermoor. Dessa kallas för wunderdjur och beter sig precis som människor, tills sjukdomen får dem att bli mer som vanliga djur för att sedan hamna i koma. Eftersom wunderdjurens vanliga beteende beror på wunder så får såklart Morrigan skulden då hon är en av de två personer som kan kontrollera wunder. Men det betyder också att hon antagligen är den enda som kan rädda wunderdjuren. Hon måste bara komma på hur hon ska lyckas med det, innan det är för sent.

Det här är en spännande och magisk serie för den som älskar Harry Potter och vill läsa något mer i samma magiska stil. Bokserien är full av magiska platser, färgstarka karaktärer och spännande vändningar som gör att man hela tiden vill läsa mer. Det är en serie som är svår att lägga ifrån sig med andra ord. Nästa del i serien kommer ut i slutet av året, så det finns gott om tid att läsa de första tre delarna tills dess.

Trevlig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: