När mardrömmen blir verklig

Petter Lidbeck ligger inte på latsidan som författare. Han har hittills skrivit över 40 böcker för barn och vuxna. Bland de mest kända återfinns Det vita huset samt Mördarmormor. Hans förmåga att berätta en god historia i novellform märks inte minst i den nu aktuella boken Ormen i hissen och 12 andra märkliga historier.

Och nog är historierna märkliga. För vilka konsekvenser kan det få när en skolklass får besök av en siare som kan se in i framtiden och berätta hur elevernas liv blir? Vad händer när det helt vardagliga tandläkarbesöket utvecklas till en ondskefull mardröm? Och hur gör man när man blir instängd på ett meröppet bibliotek med en ilsken hund som vägrar släppa ut en?

Den som läser får se.

Så har vi titelhistorien om ormen i hissen, en situation som torde ligga rätt högt på listan över vad man inte vill uppleva i livet:

Ali jobbar som cykelbud en sommar och ska transportera ett paket till en professor på zoologiska institutionen. När han tar hissen upp i byggnaden stannar den och ljuset slocknar. Det har blivit strömavbrott. Samtidigt börjar det röra sig i paketet, som visar sig vara trasigt. En giftorm letar sig ut ur paketet och börjar se sig om i hissen…

För den som gillar spänning, lite absurda situationer och en vardag förvandlad till skräck är Ormen i hissen och 12 andra märkliga historier riktigt bra läsning – även för vuxna. Varför inte högläsa tillsammans?

Boken är utgiven av Lilla Piratförlaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: