Lärorikt om djuren som jagas

Har du vuxna i ditt liv som ägnar sig åt jakt och viltvård, och är du kanske själv intresserad av ämnet? Då kan bokserien “På jakt efter” vara något för dig. “På jakt efter” är en serie med lättlästa böcker för barn i lågstadiet. “På jakt efter vildsvin” och “På jakt efter älg” är två av böckerna som på ett enkelt och informativt sätt berättar om ämnet. I “På jakt efter rådjur”, femte boken i serien, är barnen Axel och Siri på väg hem i bilen med sin mamma efter att ha varit och handlat.

Plötsligt kör de på ett rådjur, och lyckligtvis vet mamma precis vad som måste göras: hon sätter ut varningstriangeln bakom bilen, fäster en markeringsremsa i ett träd där djuret sprungit in i skogen efter krocken, och hon ringer 112 för att berätta om olyckan.

Det är barnens pappa som är eftersöksjägaren, så läsaren får följa med på hela resan från olyckan till rådjuret tas omhand av markägaren. 

Böckerna är skrivna av Jennie Elverstig och Anna Hansson i syfte att ge kunskap om jakt i Sverige och Filippo Vanzo har skapat de vardagsnära illustrationerna. 

“På jakt efter rådjur” är en spännande och lärorik bok som lyfter fram vikten av att som bilist ha kunskap om viltolyckor. I slutet av boken finns också en faktaruta om rådjur, samt information om övriga böcker i serien. 

Boken är utgiven av Beta Pedagog. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: