Fitz fixar hela världen på en dag

Utgiven av Lilla Piratförlaget

Tidigare i vår så tipsade jag om Alaska som är skriven av Anna Woltz. För ett par veckor sedan fick vi in hennes senaste bok Gips – eller när jag fixade hela världen på en dag. Efter att ha läst Alaska så var jag mycket nyfiken på den.

Gips utspelar sig under en dramatisk dag i Fitz liv. Hennes föräldrar har separerat och det är första gången hon och hennes syster Bente är i pappans nya lägenhet. Exakt tre sidor in i boken sitter Fitz i fönstret och ser när hennes pappa och syster ramlar med cykeln. Bente skadar sig så illa att de måste ta sig till sjukhuset direkt. Det är där resten av boken utspelar sig.

I vanliga fall kanske det inte blir så spännande när en åker in till akuten. Det är ofta mycket väntan och kan vara väldigt nervöst och oroligt. Fitz sitter dock inte bara vid sin systers sida och väntar på att hon ska bli klar. Hon väljer att lämna rummet efter att hennes mamma kommit dit. Hon är så otroligt ledsen över allt och vill knappt vara med sig själv längre. Men när hon lämnar rummet börjar oväntade saker att hända. Det blir en fullspäckad dag där hela tillvaron sätts på spel. Både bra och dåliga överraskningar dyker upp och hon träffar flera speciella personer på sjukhuset. Och trots att hon från början är väldigt negativt inställd till det där med att gifta sig så är hon delaktig i att försöka få en läkare att bli intresserad av en sjuksköterska. Kanske är allt på grund av Adam. Killen hon träffade på översta våningen. Men kan hon verkligen fixa hela världen på en dag?


Även om den här boken inte kommer upp i samma nivå som Woltzs förra bok så är den mycket läsvärd. Den beskriver en dag i ett liv där allt är väldigt rörigt och ger en glimt av att trots att allt kan kännas uselt så kan även fina saker ske. Kom in och låna boken på bibblan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: