Stenkistan

Idag skriver Jara Bourogaa från 6:an på Östra skolan följande om boken Stenkistan av Annika Widholm:

Lukas gick in i en skog och såg en grop men det fanns en vit sten. Han blev nyfiken eftersom det var bara svarta och gråa stenar i den smala gropen. Han började gräva och gräva och såg att det var en dödskalle. Han gick hem med den och gick till sängs.

Dagen efter så gick han till Jennas hus för det var hans bästa vän och han ville berätta allt för henne. När han kom fram till den stora röda huset så knackade han på dörren men Jenna öppnade inte för att det var hennes mamma för att Jenna var i stallet. Jennas mamma skulle till jobbet och hon frågade om Lukas ville med och han svarade ja. När de kom fram och gick in så fanns det ett rum där man kan se vems kroppsdelar det kan vara och ta DNA tester. Han gick där och knackade på men ingen svarade så han lämna en lapp med hans nummer och vad han ville att hon skulle göra med dödskallen. Han lämnade allt i en påse och sedan åkte hem med Jennas mamma. 

Lukas fick ett samtal av tjejen som skulle undersöka dödskallen så berättade hon att det kan vara en ung tjej men Lukas visste inte vem det var. Han gick till den stora gröna skogen för att hitta flera kroppsdelar från dödskallen. Han såg en stuga längre uppåt mot en klippa. Han gick upp till stugan och gick in. Ingen var inne i stugan och det såg öde ut. Han kollad i en låda och såg en tidning som rubriken var ”försvunnen flicka”. Han trodde det var hennes kroppsdelar tills han fick reda på att det var en mans kroppsdelar. 

Jag tycker att boken är väldigt bra eftersom man kom in i boken väldigt lätt och man ville inte sluta läsa boken. Den är väldigt intressant men det handlade mest om en tjej. Jag ville att det skulle handla om skeletten och inte om tjejen. Den var väldigt intressant i slutet för att tjejen dog inte som försvann hon bor bara i Malmö. En nackdel med boken är att den är svår att komma in i för att början är väldigt konstig men efter man har läst 3 kapitel så börjar man hänga med lite i den. Det var några svåra ord som jag fick söka upp men annars tycker jag boken är väldigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: