Lowkey

Omslag: Bonnier Carlsen

I måndags bloggade jag om Melody Farshins debutroman Mizeria. Lowkey är den fristående fortsättningen som släpptes i januari i år. Här får vi fortsätta följa tvillingarna Ali och Aisha och människorna runt dem.

Ali, som alltid har varit skötsam, har precis avtjänat sitt fängelsestraff och väl tillbaka i orten inser han att han har dragit skam över hela familjen. Mamma Mona som alltid stått hög i kurs i ”mammamaffian”, har förlorat all sin status och på något sätt måste familjens heder återupprättas. Aisha plågas av hjärtesorg samtidigt som hon dras in i en värld hon inte vill vara en del av. Men vad gör man inte för kärlek? Hela orten präglas av mordet på Osman – den 53:e ungdomen som mördats i Sverige detta år. Vem var det egentligen som gjorde det?

Precis som Mizeria är Lowkey lika tung som lätt. Verkligheten som människorna i orten befinner sig i är hård, svår och skrämmande. Ändå finns där en stark överlevarattityd, värme och humor. Farshin skriver på ett språk hon behärskar väl och jag skrattar högt många gånger. Som bonus har jag dessutom blivit ytterligare lite bättre på förortsslang. Man behöver inte ha läst Mizeria för att förstå Lowkey, men gör det ändå – båda är riktigt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: