Trovärdigt om ensamhet

En stark nolla är skriven av Sara Lövestam och utgiven av Lilla Piratförlaget

Alla har nog någon gång önskat att de var någon annan. Det är ju så lätt att tänka att livet på något sätt är lättare för andra. Huvudpersonen i Sara Lövestams nya bok går från tanke till handling och blir någon annan. I alla fall utger han sig för att vara det.

Texas går i åttan och har det ganska jobbigt. Det går dåligt i skolan, han har inga vänner och hemma är det hela tiden bråk. Hans enda frizon är hos grannen Monika, där han får vara den han är. Han trivs dock inte så bra med att vara Texas, den spinkiga, ensamma killen med stripigt hår. I hans klass går André, allt med honom påverkar Texas och han skulle vilja komma honom nära. I verkligheten skulle han aldrig våga ta initiativet att lära känna André. Det finns liksom inte en chans att det skulle fungera, det är han övertygad om. Han beslutar sig istället för att skapa ett konto på Instagram för att kunna få kontakt och är övertygad om att André hellre skulle prata med en snygg tjej än med honom. Det är då han hittar Hilma. Hon är otroligt vacker och han tar bilder från hennes konto och skapar en nytt konto och en ny identitet. Han blir Amy. Med hjälp av henne får han kontakt med André. De börjar lära känna varandra och tycker om att prata med varandra. Dold bakom fejkkontot så kan han berätta allt han aldrig har berättat för någon. Texas inser dock snart att han gjort något dumt. Han förstår att det inte går att komma ur situationen han har försatt sig i utan att såra André. I jakten på lösningar upptäcker han att allt kanske inte är som han trodde. Vem går egentligen att lita på?

Boken är fantastiskt välskriven och bjuder på flera överraskningar. Det är otroligt lätt att tycka om Texas och jag står på hans sida genom hela boken. Men samtidigt så gör han ju något som verkligen inte är ok. Alla kan göra fel, det som berättar mest om vad du är för en människa är hur du väljer att rätta till felen.

Boken finns just nu att läsa i Bibblix så logga in och läs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: