Den riktiga solen

Den riktiga solen av Peimaneh Mollazehi utgiven av Lilla Piratförlaget

När jag läste om vilka böcker som skulle komma i höst så fastnade jag direkt för Den riktiga solen skriven av Peimaneh Mollazehi. Det är hennes första bok och den lät så spännande och viktig att jag beställde en hel hög så att vi kan läsa den i bokcirkeln i höst. Jag har tjuvläst boken innan vi ens har haft vårt första möte.

Berättare i boken är 12-åriga Salman som ska åka på semester till Spanien med sina föräldrar. Han har aldrig flugit förut. Alla tidigare lov har han kommit tillbaka till skolan och fått höra om alla andras resor, men den här gången är det äntligen hans tur. Eller, nu blir det faktiskt inte så. Innan de hinner åka så får hans pappa ett telefonsamtal från sin syster i Baluchistan i Iran. Hennes man har blivit mördad i fängelset och nu behöver hon och hennes döttrar hjälp. Spanienresan blir inställd och istället så åker hela familjen till Baluchistan. Salman får för första gången se sina föräldrars hemland och möta kulturen där. Resan är inte helt riskfri, hans pappa får lämna ifrån sig sitt pass när de landar och måste lova att sköta sig under tiden de är där. Annars får han det inte tillbaka.

Jag tyckte om den är boken! Det var fint att få följa med Salman på hans första resa till Iran. Han hade sett fram emot att sola och bada i Spanien, men resan som blev av var viktigare än en solsemester någonsin kan vara. Läs den så får du reda på varför.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: