Vill ha dig så illa

Vill ha dig så illa är en skönlitterär roman skriven av Gunnar Ardelius som publicerades för första gången 2016.

Boken handlar om förvirringen och känslan av att sakna något syfte efter
studenten.

showimagesafe.aspx
I boken får vi följa vännerna och före detta klasskamraterna Jeppe, Lea, Olof, Beate, Roozbeh och Channa. Sommaren är här och alla har tagit studenten, alla utom Channa
som på nyårsdagen försvann utan att säga ett ord. Ingen vet vart hon är, utom Jeppe.

Hemligheter och skuld kväver alla i gänget, vems fel var det att Channa lämnade staden och landet och vad hände egentligen på nyår som fick henne att lämna allt och alla? Kommer sanningen att komma fram tillslut och kommer hon någonsin återvända?

Vill ha dig så illa är en av de absolut bästa böckerna jag läst. Allting är skrivet på ett
fantastiskt vackert sätt och varenda mening får dig att stanna till och tänka.

Boken har inte särskilt mycket beskrivningar av karaktärernas yttre, knappast några alls, utan de beskrivs helhjärtat utifrån deras drömmar, tankesätt, agerande och känslor. Detta ger dig som läsare friheten att visualisera och bygga upp karaktärerna så som du vill, vilket jag älskar! Då känns det som man är en del av eller skapare av storyn. Boken är fylld av starka känslor, ångest, vemod, kärlek och drömmar.

Den berättas även ur allas perspektiv så att du kan verkligen gå in på djupet av karaktärerna. Det finns verkligen någonting i varje karaktär som man fastnar för och kan relatera till, ibland känns det nästan som att boken bara skrivit ner det du tänker
och känner själv.

Detta är en otrolig bok om att växa upp och bli vuxen även fast man kanske inte är redo. Jag kunde verkligen inte släppa denna bok och rekommenderar den starkt till alla, verkligen alla.

Boken är skriven för unga vuxna, alltså ca 15-19 år men är du yngre än så och gillar draman med kärlek och starka känslor är denna bok perfekt för dig. Vill ha dig så illa har verkligen det där lilla extra som vissa böcker saknar, den får dig att tänka efter, skapa nya drömmar och den kommer definitivt stanna kvar med dig ett tag efter att du läst den.

/Tuva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: