Alexander Jansson – illustratör

Ibland blir man nyfiken på böcker av olika anledningar. De böcker jag tipsar om idag fastnade jag för på grund av dess häftiga bilder. De två böcker jag tipsar om idag har olika författare men de ritade av samma illustratör, Alexander Jansson. Och visade sig att jag också gillade historien i böckerna 🙂

Tassemarken var den bok som gjorde att jag först upptäckte Alexanders bilder. Tassemarker är en bilderbok skriven av Ebba Berg och står för ödemark eller obygd och handlar om en vuxen som försvinner bort och ett barn som letande följer efter. Om längtan, undran och oro inför andras frånvaro. Fantasifullt, färgrikt och mystiskt illustrerat av Alexander Jansson.

Ishavspirater av Frida Nilsson är en äventyrsbok för 6-9 åringar om Siri som bor på en ö med sin äldre pappa som inte klarar av att försörja sina barn själv. Så en dag när Siri och hennes lillasyster Mika är ute på myren för att plocka bär till middag blir Mika bortrövad av den fruktade piraten Vithuvud och bortförd av hans skepp. Han som rövar bort barn och tvingar dem arbeta i en mörk och farlig diamantgruva. och boken handlar om Siris beslut att göra det inget barn eller vuxen tidigare vågat, att ge sig efter den beryktade Vithuvud för att befria sin lillasyster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: