Fängslande och trovärdig ungdomsbok

17-åriga Bill föddes som Bella. Hans föräldrar vägrar acceptera att de har en son, och inte en dotter, och Bill är inte välkommen hem förrän han har ”tagit sitt förnuft till fånga”. Men hur stor sorgen och ensamheten än är, måste Bill vara sann mot sig själv och därför är han hellre ensam och hemlös än låtsas vara någon han inte är. Bill vill inget hellre än att få genomgå en könskorrigering så att han fullt ut kan få bli Bill och innan den är genomförd vill han bara kallas Kung B.

En dag sitter plötsligt Queen O i det källarförråd som Kung B bor i. Hon har dykt upp från ingenstans och sitter och läser Illiaden. Hon är precis som han – fast tvärtom. Det är kärlek vid första ögonkastet.

Kung B och Queen O stöttar, lyfter och bär varandra på det sätt som bara någon som går igenom samma sak kan göra. Tillsammans kämpar de för livet – mot hemlösheten, drogberoendet och sorgen över att inte accepteras för vilka de är. Ändå går de inte riktigt igenom samma sak. Queen O saknar nämligen uppehållstillstånd.

Om vi bara kunde byta kroppar med varandra är en fängslande och trovärdig bok om kärlek, identitet och drömmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: