Skolbibliotekarien tipsar

Idag är det onsdag och då jobbar jag i Sköldinge skolbibliotek. Det är en ny och väldigt trevlig del av mitt jobb. Den här veckan träffade jag mellanstadiets elever och lärare.

Jag gav dem lite smakprov på bra böcker och den av böckerna som flest nappade på var Luridiumtjuven av Bobbie Peers. Det är första boken om William Wenton – världens bästa kodknäckare. En mycket spännande historia som vimlar av talande dörrar, mekaniska mustascher och farliga maskiner. William förs bort till Institutet för posthuman forskning och hamnar mitt i en rafflande kamp om den stulna metallen Luridium som i fel händer är livsfarlig. Till sin hjälp har han sin Orb, sin vän Iscia och robothunden Laika.

Tipset på boken kommer från början från Viktor som för något år sen berättade för mig hur spännande han tyckte att den var och att han tänkte kasta sig över del två. Jag ska erkänna att det tog lite tid innan jag läste den, men nu har jag gjort det och jag håller med Viktor – den är väldigt bra! Både spännande och lite knasigt kul faktiskt. Jag hade tre exemplar med mig och alla lånades ut. Ytterligare någon ville gärna läsa den, så jag gissar att de blir kvar ett tag på Sköldinge skola.

/Annika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: