Kan man dö två gånger?

Jag har läst boken ¨Kan man dö två gånger?¨. Bokens författare är Leif GW Persson, denna boks publicerades för första gånger 2016. GW har gjort ett antal böcker. Den boken jag läste är en roman om ett brott

Boken handlar om lilla Edvin. Han är bara 10 år gammal och bor med sin mamma och pappa i en lägenhet i Stockholm. Edvin bor även granne med en kriminalkommissarie Evert Bäckström. Edvin är just nu på ett scoutläger och hans föräldrar är utomlands. En dag fick Edvin och några andra följa med ut och segla på scoutledarens segelbåt. Scoutledaren hade ärvt massa pengar från sin pappa och det sägs att pengarna kommer från guldet nazisterna hade under andra världskriget.

När de gav sig iväg ut på Mälaren började Edvin bli sjösjuk och började spy. Scoutledaren gillade inte det och släppte då av honom på Ofärdsön i Mälaren och sa: ’’plocka lite svamp till kvällen.’’ Edvin gjorde det. Men när han håller på att plocka svampen hittar han en halvt begravd dödskalle. Trots att Edvin bara är 10 år gammal lägger han försiktigt ner dödskallen i en plastpåse och paddlar tillbaka till land och springer hela vägen till bussen. När han satt på bussen började han googla lite, och fick då reda på att det troligvist var en kvinna i 20-40-årsåldern.

När bussen stannar springer han raka vägen upp till sin granne Evert Bäckström. Evert sitter just då ute på sin balkong och äter. När han hör plingljudet från dörrklockan så reser han sig upp och går till sitt sovrum och hämtar sin pistol som han har fått tillstånd att bära hemma för att han nästan har blivit mördad. Han öppnar dörren och ser att det är Edvin. Evert blir förvirrad och frågar: ’’ska inte du vara på ett scoutläger?’’.

Jag tycker att boken var väldigt spännande men det tog lite tid för den att komma igång, jag var tvungen att läsa ungefär 50-70 sidor innan något intressant hände. Fast i helhet skulle jag rekommendera den här boken till lite äldre läsare som kan läsa för det är mycket text och det kan vara lite svåra ord. Betyget jag skulle ge boken är 8/10 stjärnor.

Anonym

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: