Berövad

Jag har läst boken Berövad, och den handlar om Angie, som visar sig vara en trettonåring i en sextonårings kropp.

Författare till boken är Liz Coley. Boken gavs ut 2013 med original titeln Pretty Girl Thirteen. Bokens genre är thriller vilket innebär att boken är läskig och spännande. Boken har 350 sidor och är lätt att läsa då handlingen för dig som läsare framåt.

När Angie var 13 år åkte hon på ett scoutläger med sina bästa kompisar. Helt plötsligt står hon utanför sitt hus och hon vet inte hur hon kom dit. Det visar sig att Angie blev kidnappad på scoutlägret och har vart borta i tre år. Under dessa tre år har hon haft en minnesförlust, så hon tror att hon fortfarande är tretton, men i själva verket är hon sexton år. När Angie kommer hem igen efter sina tre år som spårlöst försvunnen får hennes föräldrar en chock, då de trott att de aldrig skulle få tillbaka sin dotter.

Miljön i boken beskrivs på ett bra sätt. Författaren beskriver omgivningen detaljerat och då får du som läsare en bättre bild av hur det ser ut där boken utspelar sig.
Handlingen och konflikten beskrivs också väldigt bra så att man förstår vad som pågår. Personerna i boken beskrivs även bra i boken så att jag vet hur huvudpersonerna ser ut. Språket i boken är olika hela tiden då den är skriven i tredje person. I boken läser man olika perspektiv av händelser och därav är språket annorlunda hela tiden.

Budskapet som förmedlas i boken är att om du blir utsatt för något hemskt så ska du kämpa vidare och aldrig låta förövaren vinna. Du ska även berätta om din händelse så att du kan få hjälp.

Jag tycker boken var bra. Den var spännande och gick lätt att läsa. Beskrivningarna i boken var bra och du fick en klar bild av hur huvudpersonen har haft det i boken. Jag rekommenderar boken till alla över tolv år på grund av det som huvudpersonen blir utsatt av.

Av: Anonym

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: