I dödens labyrint

Jag har läst boken I dödens labyrint översatt från den engelska boken Maze Runner och som senare blev en film år 2014. Maze Runner handlar om Thomas som blivit upphissad i en hiss till ett land omringad av en labyrint.

Thomas hissas upp till Gläntan, ett land omringat av 100 meter höga väggar och bemöts av en grupp tonårspojkar. Han minns ingenting utom sitt namn och får senare lära sig att det är ungefär lika mycket som alla andra också minns. Varje vecka vid samma tid skickar hissen upp kläder och material och varje månad vid samma tid skickas en ny färsking som Thomas upp i lådan. Vid Gläntans fyra murar finns också fyra öppningar ut ur Gläntan och in i labyrinten som stängs varje natt och öppnas varje morgon. Inuti labyrinten så befinner sig de blodtörstiga djuren de kallar Klagare som är väldigt aktiva under natten men ibland också under dagen. Detta gör uppgiften för pojkarna att vara ute i labyrinten och utforska en uppgift som bara kan utföras av några pojkar om dagen. Inte nog med att labyrinten är gigantisk och har faror runt nästan varje hörn så flyttas väggarna i labyrinten runt sig varje natt. Hur ska pojkarna från Gläntan och Thomas ta sig härifrån?

I dödens labyrint är en fantasybok som är skriven av James Dashner och är en bok som enligt mig är utspelad i en fantastiskt intressant värld. Man lär sig känna karaktärerna i boken så bra att man vet vad de kommer göra i vissa situationer och vad de tycker om andra karaktärer. Jag gillade den här boken, karaktärerna och hur bokens värld var uppbyggd väldigt mycket. Denna bok enligt mig är väldigt lättläst även om den är väldigt lång och jag hade inga som helst problem att läsa ut den. Boken är också primärt riktad mot alla sorters tonåringar 13 år och upp och jag skulle verkligen rekommendera boken till de som orkar läsa boken eller som gillar fantasygenren.

Av: Anonym

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: