Midsommarmorden

Boken Midsommarmorden är en deckare skriven av Magnus Nordin. Huvudkaraktären i boken heter Ossian och är en ungdom med tysk bakgrund som går på ett gymnasium. Ossian lever ett fullständigt vanligt liv, han nöjer sig med att umgås med kompisar och han har även en flickvän.

Boken handlar om Ossian och hans kompisars dolda mordgåta. Ossian har tilldelats uppgiften av sin lärare att göra en film. Ossian beslutade sig för att göra en film om mordet som inträffa för 25 år sedan vid glimten. När han spelar in filmen med sina kompisar så lägger han märke till att något med mordets beskrivning som inte stämmer överens med det som dom märkt glimten.

Ett av bokens huvudbudskap är att man inte klarar allt själv. Detta budskap visas starkt genom att Ossian och hans kompisar var i behov av att samarbeta tillsamman och rå om varandras tillit för att kunna reda ut mordgåtan.

Jag tyckte att boken var fullkomlig. Eftersom att jag inte brukar läsa så mycket böcker på min fritid så är jag inte så pedantisk med hur bokens uppbyggnad, språk med mera ska stå sig. Jag hade inga bekymmer eller svårigheter alls med att läsa boken. Efter ett tag så kom jag in i boken och jag kunde sitta och läsa ofantligt många sidor utan att ens tänka på att ta en paus. Boken bevarade en röd tråd genom hela storyn där man knappast kunde själv i förväg lista ut vem den riktiga gärningsmannen var. Jag hävdar inte att det bara var av någon slump att det var just den personen som var gärningsmannen. Jag anser att boken var bra på att hålla den riktiga gärningsmannen förborgad.

Jag skulle rekommendera boken till en målgrupp runt 13-16 år. Det är en simpel bok med ett inte alls så svårt språk i helhet. Boken har en bra story som man själv inte måste tänka och vara fullständigt engagerad i för att begripa.

Av: Anonym

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: