Avblattefieringsprocessen

Avblattefieringsprocessen är en bok skriven av författaren Zulmir Becevic. Berättelsen i boken handlar om hur det är att inte ha någon plats i ett Sverige där ett främlingsfientligt parti är i en majoritet.

Alen, som är huvudkaraktären i boken tvingas därför gå igenom en så kallad avblattefieringsprocess som är ett program för att få invandrare och utlänningar ett bli “svenska på riktigt”. Alen är en 15-årig kille född och uppväxt i Sverige, men med en jugoslavisk bakgrund och bor hos en fosterfamilj. Anledningen till att han bor hos en fosterfamilj är att hans mamma dog när han var litet barn och hans pappa sitter inne.

Alen fyllde nyss 15 år och det var då han fick beskedet om processen, vilket har fått honom att ifrågasätta sin nationalitet och ifall han ens hör hemma här i Sverige.
Förutom det utspelar sig boken i ett modernt Sverige, och som vilken annan 15-åring så går Alen i skolan. Med stressen av processen, hans fosterfamilj och livet på skolan så är det mycket som Alen måste gå igenom vid den här tiden. Hur ska han klara det?

Det här är en rolig och spännande bok som handlar om allvarliga saker, om att inte passa in, om att bo hos en fosterfamilj och den första kärleken m.m. Denna bok skulle jag rekommendera till både ungdomar och vuxna på grund av det starka meddelandet och den lagom lättlästa texten.

Av: Anonym

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: