Den döende detektiven

Boken som jag har läst heter ” Den döende detektiven” och den är skriven av Leif GW Persson.

Boken handlar om mordutredaren Lars Martin Johansson som får en hjärnblödning och är nära att dö, men när han ligger på sjukhuset får han upp ögonen för ett fall som hände på 80-talet där en liten flicka blir våldtagen och mördad.

Denna boken var ganska bra men tyvärr inte den bästa som jag läst från GW. Men den var helt klart godkänd. Jag tycker att den var lätt att läsa, då den inte blev jobbig som vissa böcker kan bli. Jag tycker att GW gjorde det bra. Då stora delar av boken utspelar sig i en sjukhussäng kan det vara svårt att göra det intressant och det kan lätt bli ganska enformigt om historien utspelar sig på samma plats.

Karaktärerna i boken är inte så många. Lars Martin Johansson som boken kretsar runt, hans bästa vän Bo Jarnebring som också har varit med sedan GW:s första bok 1978, Jasmine som blir mördad och sen fru Sagerlied som det handlar ganska mycket om då det var i hennes hus som flickan blev mördad. Fru Sagerlied har alltid dolt något som man märker i boken, men man vet inte vad.

Många tycker att GW har ett kul sätt att skriva, med ett ironisk och sarkastisk sätt. Jag tycker personligen att det är ett kul sätt som han skriver på då man inte får känslan att det är en 70-årig man som skriver.

Målgruppen för denna boken tycker inte jag att man kan sätta ut en ålder på, men om man är intresserad av mordhistorier så passar denna boken dig mycket.

Omdöme- 4/5

Kevin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: