Kort kjol

Jag har läst boken ”Kort kjol” som är skriven av Christin Wahldén. Boken handlar om en sextonårig tjej som heter Myran. Hon har precis fått sommarlov och efter skolavslutningen träffar hon sin bästa kompis Cilla och två killar från klassen. Under kvällen våldtar killarna henne och ingenting blir som förr. Hennes bästa kompis Cilla och hennes mamma är med Myran igenom denna traumatiska upplevelsen, som till slut leder till rättegång. Myran blev mycket rädd efter händelsen vilket ledde till flera sömnlösa nätter och att hon inte gick ut på flera veckor. Även hennes utseende förändrades för att hon skulle bli mindre attraktiv för killar.

Jag tycker att boken var väldigt bra och spännande. Författaren har skrivit boken så att man lätt kommer in i den och man har svårt att sluta läsa. Miljön är bra beskriven och är därför en viktig del av bokens handling. Författaren har beskrivit karaktärerna bra och man förstår hur var och en är. Det är flera karaktärer i boken som är viktiga. Hennes bästa kompis Cilla och hennes mamma spelar en viktig roll i handlingen då de är med och stöttar Myran genom allt.

Jag tycker att boken har en viktig handling och författaren beskriver vad som hände mycket bra. Det gör så att man är med i boken och man förstår hur Myran mår. Hennes känslor beskrivs väldigt mycket i boken, man känner mycket medkänsla för Myran. Boken är skriven i jag-form fast man får följa med mer än en person vilket gör att man får ta del av fleras tankar och inte bara en person. Det gör att man får en helhetsbild av händelsen eftersom man hela tiden får höra andras perspektiv.

Jag rekommenderar verkligen den här boken eftersom jag tycker att det är en viktig bok med en konflikt som händer varje dag någonstans i världen. Jag rekommenderar boken till tonåringar mellan 13-18 år. Handlingen är så pass grov och ingående, så tycker jag inte att den är passande för yngre personer.

Anonym

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: