Da Vinci-koden

Jag har läst boken Da Vinci-koden, som är skriven av den amerikanska författaren Dan Brown. Bokens genre är en blandning av deckare och thriller.

Boken handlar om den amerikanska konsthistorikern och symbolikexperten Robert Langdon som befinner sig i Paris för att hålla en föreläsning. Langdon ska träffa museiintendenten Jacques Saunière, men museiintendenten dyker aldrig upp. Istället hittas han mördad på konstmuseet Louvren i Paris och Langdon blir genast huvudmisstänkt. Det visar sig att museiintendenten bevarade en stor hemlighet och att det var därför han blev mördad. Han lämnade ett meddelande efter sig till Langdon innan dog.

Robert Langdon måste tillsammans med polisens kryptograf Sophie Neveu lösa gåtan för att bevisa att Langdon är oskyldig. De hittar gömda ledtrådar i Leonardo da Vincis konstverk som visar att det finns en koppling mellan museiintendenten och ett hemligt sällskap som kallas Sions priorat. Man får följa kampen mellan Sions priorat och kyrkan. Man får också veta sanningen om bibeln samt hur kyrkan har mörklagt sanningen om Jesus och hans ättlingar i århundranden. Langdon och Sophie försöker ta reda på hemligheten, samtidigt som de måste undvika kyrkan.

Boken utspelar sig i början på Louvren och därefter på flera andra platser i Paris. Senare utspelar sig boken även i Storbritannien, bland annat i London och Skottland. Boken utspelar sig också delvis i Vatikanen i Rom. Jag tycker att miljön är väldigt viktig för bokens handling eftersom boken utspelar sig på många historiska platser, som har stor betydelse för bokens handling.

Jag tyckte att boken var skriven med ett bra och lättläst språk. Jag tycker att det är bra att boken är skriven med ett formellt språk, eftersom då kan alla förstå språket.

Jag tycker att boken var väldigt bra och intressant. Det var en bra handling och bra karaktärer. Boken var väldigt spännande och det gjorde att jag ville läsa mer hela tiden. Det var en av de bästa böcker jag har läst och därför skulle jag rekommendera andra att läsa boken. Jag skulle rekommendera denna bok till ungdomar och vuxna som gillar deckare och historia. Jag tycker dock att det är viktigt att veta innan man börjar läsa, att boken är lite kontroversiell. Anledningen till detta är att den katolska kyrkan anklagas och för att många anser att boken innehåller många historiska felaktigheter.

Anonym

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: