Huset vid vägens slut

Jag har läst boken ”Huset vid vägens slut”. Författaren är Magnus Nordin. Magnus är en väldigt begåvad författare och började redan skriva böcker vid mellanstadiet. En bok han skrivit är ”Spårhunden” som också nominerades till årets ungdomsdeckare 2003.

Boken handlar om ett kompisgäng som nästan hela tiden är med varandra. Kompisgänget har sitt eget gömställe som bara de vet om, Örnnästet. Där brukar de sitta och lyssna på Pierres spännande spökhistorier och smygröka. En natt berättade Pierre en historia om huset vid vägens slut. Detta hus var övergivet sedan många år tillbaka och flera rykten om det huset har spridits. Efter den kusliga spökhistorien bestämmer då kompisgänget att dra mot det övergivna huset. Denna fina sommardag ändrades fort till en mardröm. Det som hände i detta övergivna hus svor gänget på att aldrig prata om eller berätta för någon. Men kommer denna hemlighet verkligen hålla?

Denna bok tyckte jag var helt okej för att det går fort in i spänningen och det är min smak. En sak som är lite sämre med boken är att mycket upprepas om och om igen. Detta blir väldigt jobbigt i längden. Ungdomarna i denna bok är dock väldigt realistiskt skildrade vilket jag tycker är positivt. Du får en mer verklig känsla när du läser boken och kanske känner igen dig i något själv.

Jag rekommenderar denna bok till ungdomar mellan 13-16 års ålder. Just ungdomar för det är mycket slang i texten och svordomar, alltså ungdomligt språk. Om du gillar läskiga böcker är denna bok något för dig.

Anonym

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: