Love Simon

Jag har läst boken ”Love, Simon” och den är skriven av Becky Albertalli. Boken har vunnit priser för bästa ungdomsroman. Boken är ursprungligen skriven på engelska men jag läste versionen som är översatt till svenska.

Den handlar om en kille som går i gymnasiet. Huvudpersonen, Simon, är homosexuell. I handlingen får man följa Simon när han ska komma ut, och olika problem och konflikter som uppstår. Handlingen är enkel att hänga med i, vilket gör det enkelt att komma in i boken och att följa det som händer. Stora delar av boken utspelar sig i skolan. De är ofta i skolan även på sin fritid eftersom de håller på med en musikal. Handlingen utspelar sig även hemma hos de olika karaktärerna och på ett speciellt café. Boken är skriven med ett enkelt och vardagligt språk och man får genom hela boken följa Simon i jag-form. Tre andra viktiga karaktärer är Simons bästa vänner. Många av de problem som uppstår i boken är saker som många unga kan relatera till, som konflikter med kompisar, mobbning i skolan, jobbiga föräldrar och känslan att inte kunna vara sig själv.

Jag tycker att boken är bra, den är lätt att läsa och har en enkel handling. Boken har ett viktigt budskap, att man ska kunna vara sig själv och att inte alla är enligt normen. Boken tar även upp många problem som unga upplever, vilket gör att det är enkelt att relatera till de olika karaktärerna i boken och det gör att det blir mer intressant att läsa. Jag tycker att boken håller en viss spänning till slutet, man vill läsa vidare för att få veta hur det kommer att gå.

Jag tycker att boken verkligen är värd att läsa. Jag rekommenderar boken till de som vill läsa en lätt och spännande bok. Den är inte jättelång vilket gör att man inte hinner tröttna. Boken har korta kapitel och efter varje kapitel får man känslan att man vill läsa ett kapitel till och till slut har man läst flera kapitel. Kapitlen är även varvade med mejl som huvudpersonen skriver och det gör att texten varvas lite. Texten varvas mellan mejl, dialoger och när man får följa berättaren i nutid.

Anonym

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: