Orange is the new black

Boken ”Orange is the new black” är en självbiografi som är skriven av Piper Kerman där man får följa hennes år i ett kvinnofängelse. Hon berättar på ett komiskt och intressant sätt hur hennes liv drastiskt förändrades. Innehållet i boken förmedlas på ett lättförståeligt sätt samtidigt som hon beskriver miljön och karaktärerna utförligt.

Man får i början av boken ta del av Pipers vanliga liv. Hon bor i Brooklyn tillsammans med sin pojkvän Larry och jobbar som creative directior. Men en dag hinner hennes förflutna ikapp henne. Hennes tio år gamla brott träder fram. Det var för tio år sedan som hon hjälpte sin dåvarande flickvän att smuggla drogpengar till Europa. Hon döms till ett femton månader långt straff i ett ökänt kvinnofängelse i Danbury.

Piper, en vit kvinna med hög levnadsstandard, passar inte riktigt i ett fängelse. Hon bor tillsammans med sin fästman Larry och har en hög utbildning samt ett bra jobb. Hennes annorlunda liv gör att hon till en början går mest för sig själv och hoppas på att tiden ska rinna förbi. Men efter ett tag blir det outhärdligt och hon börjar socialisera sig mer och mer med olika interner. Det visar sig snart att hon inte är som alla tänkt sig. De andra fångarna får snart reda på att hon ser fängelsetiden på ett komiskt sätt och att hon faktiskt är rolig att umgås med.

Jag tyckte att boken var väldigt bra och intressant. Det som gjorde boken så bra var att hon berättade allt på ett intressant och tydligt sätt. Boken är väldigt intim vilket gör att det känns som att man känner Piper. Man får också en tydlig uppfattning av hur miljön och personerna ser ut och hur de beter sig. Hon berättar öppet om sina känslor och iakttagelser vilket gör boken ännu mer personlig. Jag skulle rekommendera boken till alla som vill läsa en intressant och rolig bok, där allvarliga situationer beskrivs på ett intressant men också på ett komiskt sätt. Jag tycker att boken passar alla, allt ifrån ungdomar upp till gamla personer.

Anonym

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: