Falafelflickorna

Falafelflickorna av Christina Wahldén handlar om Hawa, som jag tycker är så himla cool! Hon ska snart börja högstadiet, men först är det sommarlov. Men Hawa tycker inte att det känns som att vara ledig, för hemma är det smått kaotiskt. Hennes småsyskon bråkar och skriker och mamma som snart ska få tvillingar mår illa hela tiden. Därför blir Hawa väldigt glad när bibliotekarien Barbro frågar om Hawa kan passa hennes hund Bilbo. Men Hawa kan ju inte ta hem Bilbo, det skulle hon aldrig få för sina föräldrar, så han får vara i biblioteket. Det passar Hawa utmärkt för då slipper hon vara hemma så mycket.

Hawa drömmer även om att bli polis, hon tänker att det nog vore bra om det fanns poliser som ser ut som henne. Hawa har dessutom redan börjat så smått, hon är nämligen privatdetektiv! Hon brukar sitta i centrum med en skylt som hon gjort själv. På den står det:

Hemliga Hawa
Åtar sig alla uppdrag
Spaning, upplysning och information
Fullständig diskretion

Till en början är det dåligt med kunder, men en dag när Hawa är ute och går med Bilbo stöter hon på en tjej som heter Halima. Det visar sig att Halima har ett gigantiskt problem. Halimas föräldrar vill gifta bort henne med en mycket äldre man, och det vill verkligen inte Halima. Halima ber Hawa om hjälp, hon har nämligen hört om hemliga Hawa. Men det kanske inte direkt var så svåra problem som Hawa hade tänkt sig. Och ännu värre blir det, när Leia dyker upp. Leia har en flickvän, och hennes pappa har kommit på det och blivit vansinnigt arg. Leia vågar inte gå hem, och det vågar inte Halima heller. Så nu bor alla tre tjejerna i biblioteket. Hur ska Hawa lösa det här?

Det jag gillar mest med Falafelflickorna är att den inte bara är hemsk, utan att den också är väldigt rolig. För när det bara är hemskt, då tycker jag det blir för jobbigt att läsa. Men Hawa är verkligen fantastisk, hon är bäst med hela boken. En riktigt bra förebild!

/Lisa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: