Iskalla skuggor

Jag älskar läskiga böcker. Egentligen tycker jag ju att det är jobbigt och obehagligt, men av någon anledning så dras jag mot de otäcka böckerna som en mal till ljuset. Det kan absolut straffa sig. Fler än en gång har jag vaknat av mardrömmar direkt kopplade till boken jag just läst. Om så är fallet efter kvällens läsning vet jag inte ännu. Det får natten utvisa.

Iskalla skuggor

Boken jag läst heter Iskalla skuggor och är en samling med elva skräcknoveller för mellanstadiet. Författare till boken är Åsa Anderberg Strollo och Andreas Palmaer. Förutom de elva novellerna finns det små berättelser på en sida mellan dem som kortfattat ger oss något att fundera över. De är läskiga i sin enkelhet. Det skulle jag vilja säga att novellerna också är. De berättar faktiskt inte precis vad som händer och slutet på berättelserna ger oss lite utrymme för egen reflektion. Vi får en möjlighet att fundera på vad som egentligen hände eller vad som kommer att hända sedan. Jag tycker om när inte allt förklaras. Det gör det hela mycket otäckare tycker jag.

Alla berättelser är inte lika otäcka, men det fanns tillfällen när jag kände en liten rysning längs med ryggraden och en obehaglig sugande känsla i magen. Berättelserna är inte gamla dammiga historier med vanliga spöken och vampyrer. De är mer som creepypasta historierna som sprids på nätet. Korta berättelser som är som vandringssägner. Några noveller handlar om figurer som finns i historierna på nätet. Barn med svarta ögon och getmannen dyker upp. Barnen pryder också det rysliga omslaget.

Läs om ni vågar!

/Janette

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: