Drömfångarna

Till idag har barnen i min och Lisas bokcirkel läst en mycket spännande bok av Mattias Lönnebo, Drömfångarna. Även jag har förstås läst den och jag gillar den väldigt mycket. Det ska bli roligt att höra vad de andra tycker!

Nicola, Teo och Amanda är skickade på sommarkollo på Barnens Bästa Ö för att bli lite mer väluppfostrade som det heter. På ön är inget som de väntat sig. De upplever ett par läskiga, men också superroliga dygn. Där finns ett fantastiskt tivoli, men åkattraktionerna är absolut inte ofarliga och över alltihop svävar mystiken. De varnas allvarligt för att bli kvar efter stängningsdags. Precis det händer, fyra pojkar glömmer bort tiden och blir kvarlämnade och inlåsta.

Vad är dröm, vad är verklighet? Drömfångarna som varje barn skapat och hängt över sin säng spelar en speciell roll i historien. Kanske är det så att det är barnen själva som är fångade i en dröm. Eller kan det som händer verkligen ske på riktigt? Fantasi visar sig vara en viktig nyckel till lösningen på mysteriet och till friheten.

Läs! Kanske fångas du också av den här fartfyllda, spännande berättelsen som även lockar till skratt lite här och där.

/Annika

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: