Mysteriet på Örnklippan

Kristina Ohlsson har skrivit många populära böcker för både barn och vuxna. Jag har inte läst något av henne förut, men nu har jag läst spännande Mysteriet på Örnklippan.

Här på bloggen brukar vi ju ofta kommentera omslagen till böckerna, och jag tycker att Mysteriet på Örnklippan har en så snygg framsida! Jag gillar verkligen det gamla huset och den lite karga miljön, det gör mig jättesugen på att läsa.

Boken handlar om Bonnie och Charles som är plastsyskon. Deras föräldrar har bestämt att de ska flytta till London till hösten, men det tänker Bonnie och Charles absolut inte gå med på. För att visa att de vägrar att följa med, rymmer de till Bonnies mormor.

Bonnies mormor bor högt uppe på en klippa vid en gammal fyr, och det tar inte lång tid förrän det börjar hända konstiga saker. När Bonnie vaknar på natten märker hon att fyren blinkar, fast den inte ska ha använts på över hundra år. Bonnie och Charles får även veta att en liten pojke har försvunnit, och i byn viskas det om en huvudlös hämnare. Bonnie och Charles bestämmer sig för att försöka ta reda på hur allt hänger ihop, men det visar sig vara ett livsfarligt uppdrag…

Mysteriet på Örnklippan är en jättespännande och även lite läskig bok. Boken har även en perfekt blandning av vardag, mysterium och övernaturlighet. Jag tror nog att det här kan bli en ny favorit för många läsare!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: