Blindträff

Jag har läst boken Blindträff. Boken handlar om en tjej, Marie och om hur hon pratar i telefon med en okänd man i andra sidan av luren. Boken är skriven av författaren Chloë Rayban.

Handlingen går till så här att Marie och hennes pojkvän Nick gör slut. Självklart blir Marie väldigt besviken och ledsen över detta. Sedan får Marie reda på att Nick och Maries bästa vän Michelle är på samma fest. Marie är helt ovetande om att hennes bästa vän och hennes ex-pojkvän är tillsammans på en fest utan henne. Marie blir förtvivlad och dör nästan av undran över vad som kan hända på festen. Samtidigt när Marie ligger hemma och avlider av urtråkighet så ringer någon till hennes telefon. Det är en man från ett taxiföretag som vill prata med henne. Allt med tiden bygger Marie och Mark från taxibolaget upp någon slags relation och bestämmer sig till slut för att mötas på riktigt och inte bara talas vid på telefon.
Samtidigt börjar Michelle och Nick umgås väldigt mycket vilket gör att Marie blir allt mer frustrerad av detta.

Jag tycker att boken är väldigt bra. Handlingen är spännande och mycket detaljrik. Det räcker med att du läser första kapitlet så är du som fast i denna bok. Jag skulle säga att boken passar bra in på genren drama och romantik eftersom det handlar om att Marie gör slut med sin pojkvän och hur hon blir smått förälskad i Mark.

Jag skulle rekommendera boken till tonåringar i åldrarna 15-18 år eftersom det är under de åldrarna kärleken börjar flöda. Oavsett ifall man är en tjej eller kille så kan man läsa boken eftersom den inte är specifikt riktad mot en målgrupp eller ett specifikt kön. Denna bok är speciellt bra för dig som gillar lättlästa och tunna böcker. Boken har en luftig text med ett lätt språk så att även den ovana läsaren kan förstå handlingen och hänga med i texten. Det finns 93 sidor i boken. Denna bok är en av de bästa böckerna jag läst på grund av luftigheten i texten och att den är spännande.

Lämna en kommentar