The mauler

Boken The Mauler handlar om Alexander Gustafssons liv och han återberättar det för författarna Leif Eriksson och Martin svensson. Det är en självbiografi som handlar om MMA-stjärnan Alexander Gustafssons uppväxt och hur han kom att börja tävla för organisationen UFC (Ultimate fighting Championship).

Man får i början av boken veta om hans trassliga uppväxt med hans mamma syster och mormor. Trots att de bryr sig väldigt mycket om Alex och försöker få honom att hålla sig borta från trubbel så verkar han alltid hamna i slagsmål och andra kriminella aktiviteter redan i väldigt tidig ålder.

Detta fortsätter genom hans tonår tills han hamnar på ett behandlingshem på Västkusten, tack vare hans socialsekreterare, som ingriper mitt i en rättegång för att han ska hamna på ett behandlingshem istället för i ett fängelse. Och det var på detta behandlingshem han träffade Carlos som skulle komma att spela en stor roll i hans liv. Det var Carlos som introducerade Alex för kampsporten MMA (Mixed Martial Arts).

Boken riktar sig till alla målgrupper skulle jag vilja säga, men den är nog mest intressant för dem som tränar eller följer MMA och vet vem Alexander Gustavsson är och tycker det är kul med sporten. Det är också intressant att få veta bakgrunden om personerna man gillar. Boken utspelar sig i hela Mellansverige men stora delar av den utspelas i hans hemstad Arboga.

Jag tyckte personligen att boken var väldigt lätt att komma in i. För det mesta har jag svårt att läsa böcker men den hör fastnade jag direkt för. Den här boken tilltalade mig väldigt mycket för att jag kände igen mig i vissa av situationerna han hade varit i, men även för att jag också tränar kampsport och det kändes som att han och jag gjorde det av lite samma anledningar. Det gjorde mig väldigt intresserad. Ju mer man läste desto mer fick man veta om varför han gör det. Jag kände även igen mig i väldigt mycket hur han tänkte. Och att han berättade allt från att han föddes väldigt strukturerat och i detalj och även förklarade hur miljön påverkade och det gjorde att boken kändes väldigt lättläst och att man hängde med i varje mening. Den hoppade inte mellan handlingar utan att förklara. Det gjorde boken väldigt bra enligt mig. Jag personligen tyckte väldigt mycket om boken.

Av: Anonym

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: