Avhopparen

Boken Avhopparen är skriven 2007 av Kim Olin. Boken har en spännande handling som får läsaren att stå på tå under hela läsningen. Bokens genre är drama, kriminalitet och romantik och det märks väldigt tydligt under bokens gång.

Bokens författare heter Kim Olin, men detta namn är bara en pseudonym, alltså att detta är inte hennes riktiga namn, vilket lämnar en med ett mysterium och det ger nån sorts intresse för bokens handling.

Boken handlar om huvudpersonen Simon, som inte haft det så lätt i livet. Simon är hemlös och har hoppat av skolan och har inget annat val än att börja jobba inom droghandeln. Miljön följer detta tema på ett bra sätt, jag fick en slags grå känsla genom boken vilket passar in väldigt bra.

De viktiga karaktärerna i boken är bl.a. Simons flickvän, som använder sig av droger och hamnar i konflikt med Simon under boken. Det blir ett ultimatum för Simon eftersom han måste välja sida, polisen eller droghandeln. Detta är en spännande del av boken som fick mig att vilja läsa vidare. Polisen är också en viktig del som leder boken framåt.

Jag tyckte att denna bok passade mig i smaken på grund av de tonåriga aspekterna i boken; man kunde känna igen sig på ett sätt man inte kunnat med en mer vuxen bok.

Jag skulle verkligen rekommendera denna bok till andra i min ålder och också äldre personer. Skulle säga att denna bok riktar sig till en åldersgrupp mellan 15-21.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: