Jehåvasjäveln

Jag har läst boken JehåvasJäveln skriven av Henrik Pettersson. Jehåvasjäveln är en spännande roman som handlar om Jens som bryter sig ur organisationen. Man får ta del av hans uppväxt och hans utanförskap i samhället. Man får en detaljerad bild av hur det är att bli född i en familj där allt handlar om organisationen Jehovas vittnen och vad som är rätt och fel. Jag upplevde hans barndom som mest intressant då han inte fick ta egna val eller ha åsikter som var ¨fel”. Han hade inga vänner och inget att sysselsätta sig med vilket resulterade i att han räknade dagar som barn.

Jag tyckte att boken var bra till viss del men den kändes lite utdragen och för lång för min smak. Det jag gillade var hur detaljerad berättelsen var vilket gjorde att man fick en bra och realistisk bild av hur en uppväxt i en sådan situation är och hur det kan påverka en människa psykiskt. Det som gjorde att boken kändes utdragen var att den var för detaljerad vid vissa tillfällen som inte väckte något intresse, t.ex. hur hans rum såg ut mm. Jag har alltså både positiva och negativa tankar kring boken.

Jag skulle rekommendera denna bok ganska starkt då den har ett unikt budskap som väcker reaktioner. Jag har inte läst liknande böcker tidigare vilket var kul då det var något nytt. Det enda som drar ned betyget på boken är att den är för lång. Jag skulle rekommendera boken till dig som vill läsa något verklighetsbaserat och vill läsa något nytt, boken är även relativt lättläst och skriven med ett vardagligt språk vilket ger läsningen ett bra flyt. Jag ger boken ett betyg på 3.5/5.

//Anonym

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: