Muhammad Ali-en fjärils själ

 

 

 

 

Jag har precis läst ut denna bok som heter “Muhammad Ali – en fjärils själ” som handlar om självaste Muhammad Ali. Boken är skriven av Muhammad och hans dotter som heter Hana Yasmeen Ali. I boken får du följa med Muhammads liv som ungdom och hans framgångsrika boxningskarriär som är väldigt spännande och intressant.

Denna bok är en biografi då det är Muhammad som berättar om sig själv och sitt liv men det intressanta med denna bok är att det även är hans dotter som har varit med och skrivit. Det dottern har skrivit var dock mer kärleken till hennes far och hur godhjärtad han har varit under tiden han har levt. Ännu en speciell grej du får reda på boken är att Muhammad var en utmärkt poet. I boken skriver han även många av sina dikter som är sammanhängande med hans karriär/liv. En av hans mest kända dikter som ni kanske känner igen är “Swing like a butterfly, sting like a bee” som handlar om hans spelstil inom boxningen.

En av många intressanta händelser i boken var när Muhammad berättade hur han påbörjade sin boxningskarriär. Muhammad som liten fick en fin, röd cykel som han tyckte väldigt mycket om och var speciell att ha på den tiden han levde. En dag parkerade han sin cykel utanför en byggnad men när han väl kom tillbaka så var den inte längre kvar. I närheten fann han en polischaufför som han kände bra och berättade då vad som skett. I det han berättar säger han att han ska klå upp den som hade stulit hans cykel och då svarade polisen lite retsamt “Om du ska klå upp någon måste du iallafall veta hur man slåss”. Dagen efter började Muhammad i ett boxningsgym som ägdes av självaste polisen. Denna händelse var väldigt speciell tycker jag för att den är en stor bidragande faktor till att Muhammad blev som han blev, världens bästa boxare genom tiderna.

Denna bok är väldigt lättläst och passar alla människor som tycker om både genren biografi och spänning. Jag själv skulle ge boken 10/10 i betyg och tror att du också skulle ge den samma. Sätt fart nu, en spännande bok väntar på dig! 🙂

Anonym

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: