Påskekrim

Det sägs ju att till påsken hör en god deckare. Så det passar väl bra om jag delar med mig av Oktober är den kallaste månaden. Christoffer Carlsson är en van deckarförfattare, men det här är hans första ungdomsroman.

Vega Gillberg är sexton år och den som berättar historien. Trots den vackra titeln är det något kusligt med den här boken. Det handlar förstås om ett brott men det är inte bara det. Det är något med platsen och människorna som gör att det kryper lite i mig av obehag. Byn Varvet känns isolerad från det övriga samhället och de som bor där tycks också stå utanför. Stämningen är tät och olycksbådande. Alla känner alla, alla vet allt om alla. Eller är det verkligen så? Ett brott har begåtts och Vega försöker ta reda på vad som egentligen har hänt och på vilket sätt hennes storebror Jakob är inblandad.

Jag fängslas mycket av den här romanen, språket är njutbart och mysteriets lösning inte given. Steg för steg ges jag pusselbitar av en deckarförfattare som vet hur man skapar en bladvändare.

/Annika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: