Färglös

namnlc3b6st-1

Boken Färglös släpptes i mars 2014 och är skriven av Chris Wooding och översatt av Helena Olsson. Boken tillhör genren fantasy och vänder sig mot ungdomar framförallt. Boken är bara 80 sidor lång och har en väldigt lättläst text.

farglos

Boken handlar om ungdomar som lever ett vanligt liv, förutom att de färglösa också finns. Man blir färglös genom ett botemedel som man får om man dör. Detta botemedel funkar bara på en speciell blodgrupp och det gör att många blir väldigt rasistiska mot de färglösa för att vissa personer inte kan få detta botemedel när de dör. Det är en pojke som har en flickvän och en massa vanliga vänner, men en dag blir pojken påkörd av en bil och dör. Då återuppstår han som färglös och blir mobbad av sina gamla vänner och sviken av sin gamla flickvän.

Boken utspelar sig i skolan och på väg hem från skolan. Bokens konflikt är att de vanliga människorna är väldigt rasistiska av sig och misshandlar de färglösa efter skoltid.

Jag skulle tipsa alla ungdomar att läsa den här boken för att den handlar om mobbning och rasistiska uttryck. Den var väldigt spännande och lärorik.

Lämna en kommentar