Odjuret vaknar

https://i0.wp.com/media.bonnierforlagen.se/bokbilder/b/9789163887574.jpg

”Det är lika bra att säga det på en gång. Den här historien börjar väldigt otäckt och sorgligt. Så är det ibland.Någonting hemskt måste ske för att något annat ska hända. Något fantastiskt. Något man inte ens kunnat drömma.”

Med det förordet inleder Ola Lindholm boken Odjuret vaknar, och berättelsen börjar verkligen på ett hemskt sätt. Treårige Andy förlorar sina föräldrar i en krock med en lastbil och hamnar hos elaka fosterföräldrar som han rymmer ifrån när han fyllt elva. Han bestämmer sig för att klara sig själv och överlever genom att sova i skogen och stjäla från de som inte lider av det.

Varje natt drömmer han om olyckan och i drömmen blir lastbilen till ett hemskt odjur med vassa tänder. Ett odjur han tycker sig se utanför fönstret natten han rymmer.

Det här blir början på ett spännande äventyr där Andy träffar familjen Angel och får lära sig om drömmar och drömdjur, men han får även lära sig om en fara som hotar, en fara som han själv verkar vara orsaken till…

Odjuret vaknar är en spännande bok som för tankarna lite år Harry Potter, den har även fina illustrationer av Jonas Åkerlund. Den finns att låna både i biblioteket och på Bibblix.

P.S.

Den avslutande fortsättningen Kampen mot Samaael släpptes nyligen och är även den klart värd att läsa.

https://i0.wp.com/www.adlibris.com/se/organisationer/covers/M/9/16/9163887878.jpg

/Erik

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: