Jordkällaren

9150221884I våras skrev jag lite om Magnus Nordins bok Offerträdet. Det var första delen i en serie med fristående, lite kortare berättelser. Nu har den andra delen kommit. Den heter Jordkällaren och är, precis som Offerträdet, en skräckhistoria med övernaturliga inslag.

Boken handlar om Simone och Alex, som är på cykelsemester på Gotland. Det regnar hårt och de har cyklat vilse. När de ska försöka slå läger för natten hittar de ett gammalt hus som ser helt övergivet ut. Efter att ha letat runt en stund hittar de nyckeln till huset, och bestämmer sig för att övernatta där – ingen verkar ju ändå bo där. Men mitt i natten börjar plötsligt den gamla telefonen i huset att ringa. De svarar och en röst i andra ändan bönar och ber om att få bli utsläppt, för att det är så kallt. Vad som sedan följer är en natt av stigande skräck då Simone och Alex försöker förstå vad som händer runt dem.

Ibland verkar det som att skräckhistorier är gjorda för att vara ganska korta. Hade den här boken varit längre tror jag att den hade blivit ganska seg. Men nu är den bara runt 60 sidor, precis som Offerträdet. Det gör att historien blir tät och spännande precis hela boken igenom. Magnus Nordin är skicklig på att skapa och hålla spänningen vid liv, läsaren kan verkligen känna förvirringen och skräcken som Simone och Alex råkar ut för då de försöker förstå vem det är som kan ringa på den gamla telefonen, som borde vara urkopplad sedan länge. Rekommenderas att läsa på kvällen nu när höstkvällarna börjar bli kallare och mörkare!

//Björn

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: