Legend

Krig och flykt

De senaste åren har det kommit väldigt många dystopier, och där möter vi såklart en ganska dyster framtid. Men som tur är finns det även en hel del hopp i de här böckerna, och modiga unga människor som vågar kämpa för en bättre värld.

En dystopi som jag och många andra gillar är Legend av Marie Lu, som är en New york times bestseller. Det är den första boken i en trilogi, den andra boken heter Prodigy och den avslutande delen heter Champion.

legend

Legend utspelar sig i det som en gång var västra USA och som nu heter Republiken, ett land som ständigt är i krig med sina grannländer. I den rikare delen av Republiken har femtonåriga June vuxit upp i en elitfamilj och hon har fått en utbildning i landets bästa militärkretsar. I den fattiga delen har Day vuxit upp, och han har fått kämpa för sin och familjens överlevnad. Han är även Republikens mest eftersökta brottsling. När Day misstänks ha mördat Junes bror Metias, får June i uppdrag att leta reda på Day. Men när hon av en slump stöter på Day och lär känna honom, börjar hon tvivla på om allt verkligen är som hon har trott.

Legend är verkligen en superspännande bok, som även innehåller en hel del kärlek. Boken ska även filmatiseras och det ser jag verkligen fram emot!

/Lisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: